Categories POKLONI I AKCIJE

Laguna daruje: Ostavite komentar i osvojte biografiju “Bijelog dugmeta”!

Biografija najveće jugoslovenske grupe “Bijelo dugme” Šta bi dao da si na mom mjestu autora Dušana Vesića je uzbudljiv i emotivan dokument o jednom prohujalom dobu i bendu čije su pesme nadživele vreme i zemlju u kojoj su rođene.

U knjizi ćete naći i ekskluzivne fotografije iz karijere i privatnog života članova grupe.

sta-bi-dao-da-si-na-mom-mjestu

Izdavačka kuća Laguna poklanja biografiju Bijelog dugmeta posetiocima LZ portala. Ostavite komentar kao odgovor na pitanje Zašto volim Bijelo dugme? a tri čitateljke koje ostave najoriginalnije komentare dobiće knjigu na poklon.

Biografiju grupe Bijelo dugme „Šta bi dao da si na mom mjestu“ možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.

9 comments

 1. Bijelo dugme volim jer sam rasla uz njihovu muziku. I dan danas kada cujem njihove pesme vrate me u neko lepo vreme, srecnije….

 2. Bijelo dugme volim zato sto nakon svih ovih godina ima neka tajna veza koja me tera da ih slusam opet i opet.

 3. Iako sam rođena nakon što je “Bijelo dugme” prestalo sa radom jako ih volim slušati. Dugmići su fascinantan bend i najbolji na ovim prostorima. Željela bih imati knjigu “Šta bi dao da si na mom mjestu” jer želim saznati još neke stvari koje su do sada bile nepoznanca. Kada slušam sve te pjesme imam osjećaj da me jedan mali korak dijeli od te atmosfere i tog doba u kojem su bili. Nadam se da ću se još više “približiti” tim pjesmama i tom vremenu čitajući tu knjigu. 

 4. Objedinjuju Balkan, objedinjuju ljude, objedinjuju ljubav. Grupa koja svojim pesmama dotiče najtananije niti naše duše, proširuje vidike naših očiju, uzburkava krv u našem telu.  Grupa koja ne stari, reči koje ne stare. Sa njima doživljujemo stotu.  A oni će sa nama i vekove. Bijelo dugme, za sva vremena. 

 5. Bijelo dugme volim ne samo zbog sjajnih neprolaznih pesama, vec i zbog jednog subjektivnog razloga: Goran Bregovic me uvek fizicki podsecao na mog tatu! Tata ima kovrdzavu kosu kao Bregovic – i gle cuda – i ja 🙂

 6. Bijelo dugme…dve reči, dovoljne da se mislima svi vrate u neka sretnija vremena, sinonim za nešto što je svevremeno, što ne prolazi, ne poznaje granice…ne bira pol, nacionalnu pripadnost,uzrast, jer prave emocije se prepoznaju, retke su,ali nisu na prodaju. Uz Bijelo dugme sam slavila i patila, reči njihovih pesama kao klinka pisala u spomenare, a i dan-danas se naježim na prve taktove nekih njihovih pesama. Vrate u me u neka sećanja,odlutam lako… A,da. Nisam bila zaljubljena u Čolu, nego u Bebeka. 😀

 7. Ovaj bend je bio prekretnica ,bar jednom u zivotu ,svakog coveka koji ih je slusao ,pa i mene .Mladost i odrastanje su mi obelezile pesme “Bitanga i princeza “,a i dalje “mene tjera neki vrag” da ih slusam kao i pre:)Bas je “prava gnjavaza u zivotu’ uz njih doziveti stotu :)”Jer i kad ostarim ” dugmice cu da volim !

 8. Uz pesme Bijelog dugmeta
  svi mars na ples,
  u vrijeme otkazanog leta
  Selma je otisla Orijentom ekspres.

  Policija trenira strogocu,
  da se dugme slusa i danju i nocu.
  40 godina traje njihova igranka,
  uz njih plesu princeza i bitanga.

  Ne spavaj mala moja muzika dok svira,
  njihove pesme nikom ne daju mira.
  Stara kaseta i dalje luta,
  na zadnjem sedistu moga auta.

  Svuda se cuju njihove pesme,
  neke pisane zbog ljubavi, zbog Esme.
  I nakon svih ovih godina,
  sve je to od loseg vina.

  Mora da je grozna gnjavaza u zivotu,
  dozivjeti stotu, dozivjeti stotu.
  Sa njima je tu radost i seta,
  zauvek verni obozavalac Bijelog dugmeta. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *