Categories Ljubav

5 činjenica koje niste znali o muškarcima

Istina je da su muškarci prilično jednostavna bića, u poređenju sa ženama. Nije im potrebno mnogo da bi bili zadovoljni i lako ih je pročitati.

o muškarcima

Ipak, postoje određene činjenice o pripadnicima muškog pola koje možda niste znali, a u nastavku saznajte o čemu je reč.

1. Muškarci vole lepe žene

Iako nas brojni mediji, psiholozi i razna istraživanja uveravaju suprotno, istina je da muškarci jednostavno vole lepe žene. Možda ih neće oženiti, ali vole da ih vide. Da mogu da biraju između lepe i manje lepe žene, sasvim je jasno koju bi odabrali. Možda ste vi osoba koja više ceni obrazovanje te ste dobar deo svog života uložili u edukaciju, u želji da pokorite svet. I onda se jednog dana niotkud stvori “praznoglava lepotica” i ukrade vam ljubav vašeg života.

Ne čini se pošteno, ali stvar je u tome da su muškarci na prvi pogled prilično površni, uvek su bili i uvek će biti, svaka čast izuzecima. Nije da im je izgled jedina bitna karakteristika kod žena, ali je jedna od važnijih osobina koju traže.

2. Oni se menjaju, ali mi ih ne možemo promeniti

Muškarci se menjaju, baš kao i žene. Život nam donese svoje i jednostavno više nismo iste osobe koje smo bile pre. Velik broj žena želi da promeni svog partnera, otarasi ga loših navika, mana, ali to nažalost nije moguće. Naime, oni se mogu promeniti, ali mi ih ne možemo menjati, osim ako oni sami to ne žele.

Savet ženama: ne možete promeniti svog dragog. Prihvatite ga takvog kakav jeste jer upravo je u tome tajna prave ljubavi. Ako ga ne prihvatate sa svim njegovim nesavršenostima te ga neprestano pokušavate promeniti, onda bi trebalo da odustanete i pronađete nekog drugog ko će odgovarati vašim kriterijumima. Samo imajte na umu da niko nije savršen.

3. Ne mogu nam čitati misli

Mi žene imamo izrazito razvijenu intuiciju pa se ponekad čini kao da možemo čitati misli. Ali kod muškaraca to, nažalost, nije tako. Možemo im slati signale, ali ih oni u većini slučajeva neće shvatiti. Njima jednostavno treba neke stvari pojasniti ili doslovno nacrtati da bi ih shvatili. Kad je reč o ženama, muškarci su izgubljeni i prilično nesigurni, baš kao i mi. Verovale ili ne, nije im nimalo lako kad moraju prići ženi koja im se sviđa. Žene ih često odbacuju ili im se čak i rugaju pa im je stoga ponekad vrlo teško učiniti prvi korak.

4. Ne vole da mi učinimo prvi korak

U prethodnoj smo tački naveli kako se muškarci plaše da učine prvi korak, ali isto tako ne vole kada žene pristupaju njima, što baš i nema smisla, ali je tako. Iako se mnogo puta žale zašto mi ne pristupamo njima prve, duboko u sebi oni to zapravo ne žele. Činjenica je da su muškarci lovci i oni naprosto vole da love, jedna od karakteristika za koju je opet zaslužna majka priroda. Kada se oni nađu u ulozi plena, na prvu im to laska, ali kasnije ubrzo gube interes. Muškarci će se uvek “zakačiti” za žene koje su nedostupne i koje je teško zavesti jer su za njih upravo takve najzanimljivije.

5. Žele partnerku sa sličnim karakteristikama

Svaki muškarac želi životnu partnerku koja će deliti iste ili barem slične interese kao i on. Njima je, baš kao i nama ženama, važno da ih partnerka ispunjava i nadopunjuje te da dele slične poglede na život. Isto bi trebalo da važi i za nas žene. Morale bismo tražiti muškarce sa sličnim karakteristikama. U protivnom, uvek ih pokušavamo promeniti, a to je nemoguće, pa takvi pokušaji onda najčešće završavaju raskidom. Naime, niko ne može biti srećan u vezi koja se temelji na lažima.

Izvor: žena.hr
M.G.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *