Categories Uradi sama

Šta ne bi trebalo da imate u svom stanu

Nemojte celu kuću da ofarbate u istu boju, niti sve da ukrasite lutkicama, cvetovima ili bilo čime što vam padne na pamet. A nije nimalo seksi videti krevet pun plišanih igračaka. Dajemo vam neke savete kako da opremite vaš stan, da se i vi, a i svi ostali osećaju prijatno.

great-modern-designing-a-small-apartment-with-yellow-chair-white-table-vase-on-flower-bookcase-study-table-and-chair-special-lighting-white-door-915x610

Previše ukrasa

Koliko god nešto bilo dobro, koristi li se ili javlja u preteranim količinama, jednostavno postaje bezveze. Nemojte da vam cela kuća bude ofarbana u istoj boji, niti da sve ukrasite lutkicama, cvetovima ili bilo čime što vam padne na pamet. Imajte mere u svemu.

Veštačko cveće

Daleko od toga da je svaki veštački cvet ružan ili da izgleda jeftino. Danas ih se može pronaći zaista predivnih koji izgledaju toliko verno da nikada ne bismo pomislili da se ne radi o živom cvetu. Ali suvo cveće šalje negativnu poruku – njime kao da želite da poručite da ste jednostavno osoba koja odustaje i da za vas nema nade. A to nije poruka koju želite poslati.

Plišane igračke

Slobodno ostavite jednu ili dve omiljene igračke koje imate još od detinjstva ili koju ste dobili na poklon od drage osobe, ali sve ostale izbacite iz stana. Tinejdžersko doba je iva vas.

Inspirativni citati

Misli koje vas inspirišu slobodno čuvajte u svojoj glavi. Ili dnevniku. Ili rokovniku. Nemojte ih lepiti i ispisivati preko zidova, a posebno ne onih koji su na izrazito vidljivim mestima. Oni deluju pomalo isforsirano i poput očajničkog poziva upomoć. Ostavite se self-help pomagala i okružite se stvarima koje vas istinski vesele.

Jeftina posteljina

Kvalitetna posteljina učiniće da se osećate poput kraljice, a upravo je to ono što zaslužujete od svog kreveta, budući da trećinu života provedete u njemu. Svaka žena zaslužuje barem jednu finu posteljinu.

Nepregledne hrpe kozmetike i tipično ženskih proizvoda

Da se razumemo, nemamo ništa protiv puno kozmetike, niti bilo kakvih pomagala za lepotu, ali takve stvari ne bi trebalo da se nalaze svuda po kući. Ne mora svako ko dođe kod vas u trenu da dobije uvid u sve što koristite kako biste što bolje izgledali. Neke stvari ostavite u diskreciji svoje sobe, ili kupatila, uredno složene na jednom mestu.

Porodične slike pored kreveta

Soba bi trebalo da bude samo vaša oaza, opuštajuća, ugodna i spremna za intimna druženja. A poslednja stvar koju želite je da vi ili on tokom seksa gledate vašu mamu, baku ili seku.

Kolaž fotografija vašeg ljubimca

Koliko god vaš ljubimac bio sladak, kolaži takvih fotografija, ako je verovati dizajnerima enterijera, jednostavno nikada ne izgledaju dobro. Ako baš želite, izradite jednu najlepšu i uramite je.

Previše različitog nameštaja

Previše stilski i koloristički različiti komadi nameštaja mogu izgledati zbunjujuće, napadno i neukusno. Stan uređujte skladno i sledeći određena pravila o uređenju enterijera. Tako ćete se u njemu ugodno osećati i vi i svako ko vam dođe u posetu.

Izvor: index.hr, M. G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *