Categories Vesti o poznatima

Nataša Miljković: Uglavnom nije teško živeti zdravo, samo nemojte da vas to mrzi

Piše: Brankica Treskavica

natasa miljkovic hello

Na konferenciji „Formule vitkosti i zdravlja“, koju organizuje magazin „Lepota i zdravlje“, pričaće se o svemu što što se može podvesti pod pojam – zdrav stil života. Budući da je tema neiscrpna, nećemo čekati 21. februar, kada će konferencija biti održana, već ćemo se njome, iz dana u dan, baviti na našem portalu.

Čast da počne priču pripala je Nataši Miljković, koja će nas tog dana voditi kroz diskusije:

Rubrike o zdravlju i zdravom životu najčitanije su u novinama – otkrio mi je urednik jednog dnevnog lista. S druge strane, ‘šampioni’ smo u srčanim bolestima, u smrtnosti od karcinoma, plućnim oboljenjima. Jaz između ove dve rečenice je toliko strašan, da moramo da se zapitamo kako je moguće da o zdravom životu toliko čitamo i znamo, ali ga ne živimo? Da li se razlog krije u činjenici da on iziskuje jaku volju, samodisciplinu i odgovornost?“, kaže Nataša i dodaje kako se i sama trudi da živi duže i lepše, bez izgovora i samozavaravanja.

Jedem zdravo iako je manje ukusno, treniram i kad me mrzi, hodam kad mi je lakše da idem autom. Odgovornost prema sebi je preduslov za svaku drugu aktivnost u društvu. Ako ne umemo da brinemo o svom zdravlju, o čemu onda umemo? Dakle, uglavnom nije teško živeti zdravo, samo nemojte da nas i to mrzi. Međutim, i sama sam imala faze kad sam radila protiv sebe, ali su to obično bili periodi u kojima ‘sama sa sobom nisam bila dobro’. Svi imamo uspone i padove, probleme, preokrete, dane kad ne znaš gde ti je početak, a gde kraj. Tada zaboraviš da budeš dobar prema sebi, a kamoli prema drugima. Sigurno ti nije ni na kraj pameti da se tada pitaš – da li živim zdravo? Verujem da izuzetno gojazni ljudi nisu takvi zato što abnormalno vole da jedu, već da bi hranom potisnuli svoje probleme ili da bi imali bar neko zadovoljstvo u životu.

Program konferencije “Formule vitkosti i zdravlja” možete pogledati OVDE.

Foto: Life Content

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *