Categories Nega tela

Eucerin AtopiControl za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa

Eucerin® AtopiControl preparati predstavljaju jedinstven, holistički pristup efikasnom, a ujedno i nežnom tretmanu atopijskog dermatitisa.

EUC_AtopiControl_application_face_close-up

Atopijski dermatitis – poznat i pod nazivom atopijski ekcem – veoma je često kožno oboljenje koje se javlja na licu i telu, na mestima gde je koža često suva i sklona iritaciji. Reč je o zapaljenskoj bolesti, koja je sve češća. Pogađa 10 odsto svetskog stanovništva (najčešće bebe i malu decu), a tokom poslednjih 30 godina broj slučajeva je porastao za 200-300 procenata!

Ovo hronično, dugotrajno stanje, karakterišu suva, ljuspasta koža sklona iritaciji i povremena upalna stanja sa neprijatnijim simptomima. Oboljenje ima dve faze, aktivnu (poznatu i kao “upalno stanje”) i neaktivnu. Za osobe sa ovim problemom važno je da zaštite kožu i tokom neaktivnih faza, kako bi produžili periode između aktivnih faza. Iako još nije pronađen lek, moguće je zaštititi kožu redovnom i doslednom negom.

EUC_AtopiControl_mother_applying_AcuteCareCream_child

Bez obzira što različiti ljudi različito reaguju, svakako postoje faktori koji mogu pogoršati postojeće simptome:

• alergije ne hranu – npr. na jaja, sir, orašaste plodove, ljuskare
• alergije na alkohol, kućne grinje, polen i/ili prašinu
• abrazivne ili tkanine koje “ne dišu” – npr. vuna i najlon
• nikl – metal od kojeg se često prave nakit i satovi
• formaldehid
• određeni deterdženti za pranje – često sa oznakom “biološki”
• stres
• znoj
• duvanski dim

Dermatolozi često preporučuju medicinske kreme za spoljašnju upotrebu kod upalnih stanja atopijskog dermatitisa, a one najčešće sadrže kortikosteroide. Kortikosteroidi su veoma efikasni, brzo deluju i ublažavaju svrab u slučajevima teških upalnih stanja. Međutim, oni nisu dugoročno održivo rešenje, pošto mogu imati neželjene efekte. Isto tako ne smeju se nanositi na velike površine kože i gube efikasnost stalnom upotrebom.

Kako Eucerin® istraživački tim dobro poznaje kožu i koristi svoja znanja i iskustva da bi izašao u susret i najspecifičnijim potrebama i željama pacijenata, lansirao je AtopiControl liniju – efikasane preparate za atopijski dermatitis koji ne sadrže kortikosteroide.

Svi Eucerin® AtopiControl preparati ne sadrže parabene, boje ni mirise. Njihova efikasnost i dobra podnošljivost na koži potrđena je u kliničkim i dermatološkim studijama. Svi preparati namenjeni su čak i osetljivoj koži beba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *