Categories Nega lica

Hrana za lepu i blistavu kožu lica

Poznato je da sunčevi zraci utiču na brže starenje kože, alkohol je dehidrira, a od pojedinih namirnica iskaču bubuljice. Međutim, postoje namirnice koje čine kožu mekom i elastičnom, ten besprekornim, a još i pomažu u borbi protiv neželjenih bora. Predstavljamo vam koje su to namirnice.

pomegranate

Jogurt i nar protiv neželjenih bora

Svi mlečni proizvodi, a naročito jogurt, odlični su za kožu jer proteini koji se nalaze u njima čine kožu čvršćom pa samim tim i otpornijom na nastanak bora. Jedini proizvod bolji od jogurta je grčki jogurt jer sadrži duplo više proteina.

Nar sadrži visok procenat polifenolnih antioksidanasa koji regulišu protok krvi kroz kožu, pa pozitivno utiče na sporiji nastanak bora i na rumenilo kože.

Orasi za meku kožu

Orasi sadrže omega 3 esencijalne masne kiseline koje poboljšavaju elastičnost kože i bakar koji deluje kao kolagen. Jedna šaka oraha dnevno će sigurno pozitivno uticati na teksturu vaše kože.

Pasulj i soja za blistav ten bez bubuljica i crvenila

Brojne naučne studije su pokazale da na nastanak bubuljica utiče nizak procenat cinka u organizmu. Pasulj je veoma bogat cinkom, pa je idealna namirnica koja se treba konzumirati u slučaju pojave bubuljica.

Idealna namirnica za ublažavanje hiperpigmentacije je soja. Napravite ukusan ručak od sojinih ljuspica ili popijte šolju sojinog mleka i koža će vam biti čistija, a ten blistaviji.

Autor: LifeContent, S.D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *