Categories Nega kose

Bez greške: Sami ofarbajte kosu kao profesionalac

Ako ste sigurni da ste pronašli nijansu boje za kosu s kojom ste zadovoljni, ne morate juriti kod frizera kako biste ofrabali kosu, već to možete učiniti sami, kod kuće. Donosimo kratki vodič za dugu kosu uz koji ćete u samo četiri koraka lako savladati tehniku farbanja poput profesionalca.

farbanje kose

1. Kosa mora biti suva, ali nikako friško oprana.

Ako imate kovrdžavu kosu ili je pak zamršena, dobro je raščešljajte kako biste lakše i ravnomernije naneli boju. Podelite kosu u četiri dela, odnosno na dva razdeljka – po sredini i popreko, pa svaku četvrtinu izdvojite šnalom za kosu.

2. Vazelinom ili masnom kremom (poput dečje) detaljno namažite čelo i vrat sve do korena kose.

Namažite i uši. To će sprečiti nastajanje tamnih mrlja po koži koje se posle teško uklanjaju. Kada ste završili u posudi izmešajte boju i stavite najlonske rukavice.

3. Četkom ili aplikatorom detaljno namažite koren kose počevši od razdeljaka.

Okačite četvrtinu kose, nanesite boju na koren i istrljajte kako bi se boja ravnomerno rasporedila te ponovo osigurajte šnalom. Postupak ponovite i na ostalim četvrtinama.

4. Nakon korena boju nanesite i na ostatak pramenova.

Skinite šnalu s četvrtine kose, nanesite boju te je dobro utrljajte u pramen kako bi se ravnomerno rasporedila. Postupak ponovite i na ostalim četvrtinama. Boju ostavite da deluje po uputstvima pa je isperite prvo običnom vodom, a potom šamponom. Nakon što isperete šampon, nanesite regenerator i temeljno ga isperite.

Izvor: zadovoljna.hr, M.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *