Categories MODA

Obratite pažnju na ove stvari kada kupujete obuću sa visokim potpeticama

Odlučile ste da se ponovite novim parom cipela ili sandala sa potpeticama na aktuelnim rasprodajama? Sjajno! Kako biste potpuno uživali u novoj obući morate obratiti pažnju na nekoliko stvari pri kupovini. U suprotnom će, po ko zna koji put, cipele završiti u kutiji, na dnu ormara, a vaše noge u žuljevima i ranama.

Foto: StockSnap

Koliko ste samo potpuno nove, nenošene obuće tokom godina poklonili ili jednostavno bacili? Ne zna im se broj. Žene su posebno sklone da ovaj mali fetiš kupuju impulsivno, a kako nije jeftin daju veliku količinu novca na nešto što im zapravo ne odgovara. Kako biste izbegle situacije poput ove naš mali vodič vam priskače u pomoć.

PROBLEM NIJE SAMO U VISINI

Ono što prvo odmeravate jeste visina potpetice, i na taj način procenjujete da li je suviše visoka ili baš taman. Ovo jeste važan faktor udobnosti ali ne i jedini. Postoje i cipele sa prilično niskom petom koje nisu nosive pošto se kaiševi i rubovi prosto usecaju u kožu. Nekada su kaiševi prelabavi, noga loše fiksirana pa stopalo klizi i hod u tim cipelama nije lak. Obratite pažnju i na ove stvari.

OBAVEZNO PROVERITE NAGIB

Od visine potpetice mnogo je važniji nagib. On mora biti što sličniji prirodnom padu stopala. Takođe, za udobnost je od presudnog značaja deo cipele na koji se oslanjaju jastučići ispod prstiju. Taj deo stopala nosi čitavu težinu tela pri hodu. Shvatamo da su sandale sa vrlo tankim đonom napred i visokim potpeticama vrlo moderne, ali garantuju bol pri hodu. Radije birajte modele koji na prednjoj strani imaju nešto deblji đon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *