Categories Look dana

Mali vodič za depilaciju bikini zone

Depilaciju bikini zone često prate urasle dlake, a kozmetičari tvrde da se s redovnom depilacijom voskom rizik od ovih bolnih bubuljica smanjuje. Brijače bi trebalo izbegavati jer mogu iritirati kožu i uzrokovati infekcije, naročito ako su oštrice tupe. Također trebalo bi izbegavati preusko donje rublje, naročito nekoliko dana nakon depilacije.

bikini

Koliko vremena treba da prođe između dva tretmana?

Bikini zonu trebalo bi depilirati na svakih tri do šest nedelja, ali i početi i nekoliko meseci pre leta. Dlačice će vremenom zbog korišćenja voska oslabiti pa će se i razmak između svakog tretmana produžiti.

Ne preporučuje se odmah po uklanjanju dlačica krenete na plažu, ali ako ne možete odoliti, depilirano područje namažite kremom sa zaštitnim faktorom kako biste sprečili crvenilo i upale.

Kako sprečiti lomljenje dlačica u korenu?

Da bi depilacija bila uspešna, treba da pripremite područje. Ako je koža suva, dlačice je teško ukloniti jer se lome u korenu. Koži je zato potrebna voda koje će sprečiti isušivanje. Nekoliko dana pre same depilacije preporučuje se da bikini zonu namažete hidratantnom kremom. To će doprineti boljoj hidrataciji, omekšati kožu i samim tim olakšati uklanjanje dlačica.

Kako sprečiti bol?

Depilacija bikini zone može biti veoma bolna, ali ako se redovno održava s vremenom će zbog slabljenja korena dlačica biti manje neprijatna. Osim toga, pre depilacije ne preporučuje se konzumacija alkohola jer zateže pore i otežava uklanjanje dlačica. Takođe, depilacija se ne preporučuje nedelju dana pre menstruacije jer su žene tada najosetljivije na bol.

Kako umiriti kožu nakon depilacije?

Bol će ublažiti hladne obloge koje treba staviti na bikini zonu. To će suziti pore i smanjiti upalu. Nakon toga kožu treba nahraniti hidratantnom kremom. Dan-dva posle depilacije najbolje je nositi lepršavu odeću kako bi se smanjio pritisak na osetljivo područje i sprečila iritacija.

Kako sprečiti svrab?

Nakon depilacije može se javiti svrab koji najčešće uzrokuje sintetički vosak. Bolji izbor je prirodni vosak koji se zagreje dok ne dosegne temperaturu kao i telo pa se potom nanosi na kožu.

Na šta sve treba obratiti pažnju u kozmetičkim salonima?

Ako na depilaciju idete u kozmetički salon, pripazite da li je vosak pripremljen posebno za svakog klijenta, jer je u suprotnom povećan rizik od infekcija. Takođe, oprema koju kozmetičarka koristi trebalo bi da bude dezinfikovana, ili nova.

Izvor: Allure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *